April 14, 2015

Lavera Natural Cosmetics. Organic Face and Body Care

Αρώματα εύθραυστα υπογραμμίζουν τον φρέσκο ανοιξιάτικο αέρα, ανάλαφρες πινελιές χρωμάτων δίνουν έμφαση στο μακιγιάζ, στα ρούχα, ακόμα και στην ψυχολογία μας, η οποία χρωματίζεται και αυτή με αποχρώσεις γλυκές και αισιόδοξες. Ανάσες από άνοιξη, ξυπνήματα και επιλογές ανάλαφρες, φυσικές και καθαρές. Αγαπώ τις μικρές καθημερινές ρουτίνες ομορφιάς και μου αρέσει να τις προσαρμόζω ανάλογα με τη διάθεση και τις τάσεις της κάθε εποχής. Η επιθυμία για ανάλαφρη φυσικότητα με καθοδηγεί και παρότι αυτή είναι μία γραμμή που ακολουθώ σε όλη τη διάρκεια του χρόνου, την άνοιξη γίνεται εντονότερη. Τα προϊόντα περιποίησης προσώπου και σώματος ανανεώνονται και, είτε αντικαθίστανται είτε συνοδεύονται από πιο ανάλαφρες συνθέσεις χωρίς πρόσθετα και επικίνδυνα χημικά συστατικά. Έτσι, προϊόντα με την υπογραφή της lavera τακτοποιούνται στα ράφια του μπάνιου μου και στο νεσεσέρ μου και μου προσφέρουν την απαραίτητη φροντίδα με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα.

LAVERA Natural Cosmetics. Face and Body Care Products. A review.

LAVERA Natural Cosmetics. Skin care and body care based on natural and effective ingredients.

Η lavera μας παρέχει φυσικά βιολογικά πιστοποιημένα καλλυντικά απαλλαγμένα από τα επικίνδυνα χημικά πρόσθετα. Όλα τα προϊόντα σχεδιάζονται και κατασκευάζονται στη Γερμανία και κατέχουν αναγνωρισμένες διεθνείς πιστοποιήσεις. Η προσωπική μου εμπειρία με την lavera αφορά προϊόντα για την ολοκληρωμένη περιποίηση προσώπου και σώματος, καθώς και ορισμένα προϊόντα μακιγιάζ. Η συγκεκριμένη παρουσίαση όμως είναι αφιερωμένη αποκλειστικά στα προϊόντα φροντίδας, τα οποία χρησιμοποιώ συστηματικά τις τελευταίες εβδομάδες και συνοδεύουν τα πρωινά και τις νύχτες μου με τις πλούσιες και απολαυστικές συνθέσεις τους.

Φροντίδα προσώπου 

Αφρός καθαρισμού προσώπου
Σειρά NEUTRAL
Με βιολογικό νυχτολούλουδο και βιολογική jojoba
Ιδανικός για ευαίσθητες επιδερμίδες
LAVERA Natural Cosmetics. Cleansing Foam perfect for sensitive skin.

LAVERA Natural Cosmetics. Cleansing Foam neutral and bio, perfume-free, gluten-free.
Ένας αφρός καθαρισμού προσώπου αέρινος και απαλός σαν σύννεφο, με ουδέτερο άρωμα φρεσκάδας και απολαυστική υφή. Αφαιρεί κάθε ίχνος λιπαρότητας και ρύπων χωρίς να ξηραίνει και χωρίς να διαταράσσει την επιδερμική ισορροπία, ενώ είναι αποτελεσματικός ακόμα και στην αφαίρεση ελαφριάς βάσης μακιγιάζ. Η σύνθεσή του -φυσική εμπλουτισμένη με νυχτολούλουδο και jojoba από πιστοποιημένες βιολογικές καλλιέργειες- σέβεται ακόμα και τις πιο ευαίσθητες επιδερμίδες χωρίς να προκαλεί τον παραμικρό ερεθισμό. Η επιδερμίδα του προσώπου μου, ευαίσθητη μεικτή και επιρρεπής σε ερυθρότητα, απολαμβάνει την απαλή σύνθεση του αφρού, ενώ παρατηρώ ότι μέρα με τη μέρα βοηθά στην αντιμετώπιση των τοπικών ερεθισμών. Επιπλέον, η συσκευασία με την αντλία επιτρέπει τον έλεγχο της ποσότητας, ώστε να μην υπάρχει καμία απώλεια. Τον προτείνω ανεπιφύλακτα για κάθε τύπο επιδερμίδας.

Συστατικά
Water (Aqua), Glycine Soja (Soybean) Oil, Caprylic/Capric Triglyceride, Coco-Glucoside, Alcohol, Glycerin, Sodium Coco-Sulfate, Squalane, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Oenothera Biennis (Evening Primrose) Oil, Levulinic Acid, Sea Salt (Maris Sal), Saccharide Isomerate, Disodium Cocoyl Glutamate, Sodium Cocoyl Glutamate, Shorea Stenoptera Butter, Tocopherol, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil

Ενυδατική κρέμα προσώπου
Σειρά FACIAL CARE - ALOE VERA
Με βιολογική αλόη και βιολογικό ιπποφαές
Ιδανική για ευαίσθητες επιδερμίδες
LAVERA Natural Cosmetics. Hydrating face cream perfect for sensitive skin.

LAVERA Natural Cosmetics. Hydrating face cream with bio aloe vera rich in soothing conditioners.
Οι κρέμες ενυδάτωσης προσώπου αποτελούν κάθε φορά μία πρόκληση για εμένα, καθώς αναζητώ ενυδάτωση και θρέψη σε βάθος και προστασία από τις ελεύθερες ρίζες, ειδικά όταν πρόκειται για τη βραδινή μου φροντίδα. Η ενυδατική κρέμα με αλόη με εντυπωσίασε από την πρώτη χρήση, καθώς η πλούσια υφή της εμποτίζει το δέρμα και δεν στέκεται σαν φιλμ στην επιφάνεια. Τις πρώτες φορές την χρησιμοποίησα μόνη της μετά από τον καθαρισμό και διαπίστωσα ότι η επιδερμίδα μου είναι απαλή και σωστά ενυδατωμένη. Τις επόμενες φορές δεν δίστασα να την συνδυάσω και με τον ορό που χρησιμοποιώ τελευταία, ο οποίος βασίζεται σε πιο high-tech σύνθεση και έμεινα έκπληκτη από το πόσο καλά συνεργάστηκαν.

Η κρέμα απορροφάται γρήγορα και παρότι ενυδατώνει εντατικά δεν αφήνει ίχνος λιπαρότητας. Η βιολογική αλόη ενυδατώνει και καταπραϋνει, ενώ το βιολογικό ιπποφαές είναι πλούσιο σε βιταμίνες και παράλληλα ανακουφίζει και προστατεύει από τους ερεθισμούς. Το άρωμά της απαλό και τρυφερό με πουδρένιες αναφορές υπογραμμίζει τις ρουτίνες περιποίησης με τον πιο φίνο τρόπο. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί πρωί και βράδυ μετά τον καθαρισμό. Το πρωί λειτουργεί υπέροχα ως βάση μακιγιάζ, ενώ το βράδυ ως φροντίδα νύχτας. Προσωπικά την έχω ενσωματώσει στη νυχτερινή μου φροντίδα και είμαι απόλυτα ικανοποιημένη.

Συστατικά
Water (Aqua), Alcohol, Glycine Soja (Soybean) Oil, Glycerin, Caprylic/Capric Triglyceride, Butyrospermum Parkii (Shea Butter), Myristyl Alcohol, Cetearyl Alcohol, Glyceryl Stearate Citrate, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Squalane, Xanthan Gum, Bisabolol, Tocopheryl Acetate, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Dipotassium Glycyrrhizate, Hydrogenated Palm Glycerides, Hydrogenated Lecithin, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, Echinacea Prupurea Extract, Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Root Extract, Hippophae Rhamnoides Fruit Extract, Tocopherol, Lecithin, Brassica Campestris (Rapeseed) Sterols, Lysolecithin, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Ascorbyl Palmitate, Fragrance (Parfum), Linalool, Limonene, Geraniol, Citronellol, Citral


Ενυδατική μάσκα προσώπου
Σειρά NEUTRAL
Με βιολογικό νυχτολούλουδο και βιολογικό shea butter
Ιδανική για ευαίσθητες επιδερμίδες
LAVERA Natural Cosmetics. Hydrating and soothing face mask with bio evening primrose.

LAVERA Natural Cosmetics. Intensive hydration even for the most sensitive skin.
Δεν είναι λίγες οι φορές όπου η επιδερμίδα μου ζητά επιπλέον θρέψη και εντατικότερη ενυδάτωση. Συχνά χρησιμοποιώ την ενυδατική μου κρέμα σε μία πιο γενναιόδωρη ποσότητα, ενώ άλλες φορές καταφεύγω στις εξειδικευμένες μάσκες προσώπου. Η ενυδατική μάσκα προσώπου της σειράς Neutral είναι πλούσια σε υφή και απολαυστική στη χρήση, καθώς ήδη από τα πρώτα λεπτά της εφαρμογής γίνεται αισθητή η θρέψη και η καταπράυνση που παρέχει. Με άρωμα ουδέτερο, χωρίς συνθετικά και συντηρητικά, θα ικανοποιήσει και θα περιποιηθεί ακόμα και την πιο ευαίσθητη επιδερμίδα. Την χρησιμοποίησα μία μόνο φορά σε καθαρό δέρμα μετά από καθαρισμό και απολέπιση και έπειτα από 15 λεπτά το δέρμα μου εμφανίστηκε πολύ απαλό και ενυδατωμένο.

Το φακελάκι περιέχει ποσότητα 10 ml, η οποία είναι αρκετή για 3-4 χρήσεις, ανάλογα με την ποσότητα που θα εφαρμοστεί. Προσωπικά, προτιμώ να εφαρμόζω τις μάσκες μου σε λεπτό στρώμα, να κάνω απαλό μασάζ με ανοδικές κυκλικές κινήσεις σε όλο το πρόσωπο και έπειτα να την αφήνω να δράσει. Θεωρώ ότι αυτός ο τρόπος είναι περισσότερο αποδοτικός -και πιο οικονομικός- από το να απλώνω ένα παχύ στρώμα και να περιμένω να δράσει χωρίς τον συνδυασμό με την μηχανική υποβοήθηση του μασάζ.

Συστατικά
Water (Aqua), Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, Glycerin, Alcohol, Caprylic/Capric Triglyceride, Cetyl Alcohol, Cetearyl Alcohol, Butyrospermum Parkii (Shea Butter), Glyceryl Stearate Citrate, Rhus Verniciflua Peel Wax, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Sodium Lactate, Xanthan Gum, Persea Gratissima (Avocado) Oil, Lauroyl Lysine, Tocopheryl Acetate, Tocopherol, Oenothera Biennis (Evening Primrose) Oil, Glucose Glutamate, Dipotassium Glycyrrhizate, Hydrogenated Lecithin, Hydrogenated Palm Glycerides, Levulinic Acid, Lecithin, Lysolecithin, Brassica Campestris (Rapeseed) Sterols, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Ascorbyl Palmitate, Cellulose


Φροντίδα σώματος 

Ενυδατική κρέμα σώματος
Σειρά Body & Wellness
Με βιολογικό άγριο τριαντάφυλλο
Ιδανική για εντατική ενυδάτωση
LAVERA Natural Cosmetics. Rose garden pampering body lotion.

LAVERA Natural Cosmetics. Body lotion with bio wild rose for daily use.

LAVERA Natural Cosmetics. Light lotion quickly absorbed for intensely moisturised skin.
Με βελούδινη και απολαυστική υφή, η κρέμα σώματος με βιολογικό άγριο τριαντάφυλλο αποτελεί την ιδανική φροντίδα περιποίησης, μιας και ενυδατώνει και προστατεύει το δέρμα, ενώ παράλληλα αρωματίζει με ένα λεπτό και πολυτελές άρωμα άγριου τριαντάφυλλου. Την χρησιμοποιώ αμέσως μετά το ντους σε δέρμα το οποίο είναι στεγνό σε ποσοστό 80% και η ενυδάτωση που παρέχει διαρκεί μέχρι το επόμενο ντους έως και 24 ώρες μετά. Η σύστασή της εξαιρετικά πλούσια περιλαμβάνει έλαια από βιολογική ελιά και αμύγδαλο. Η απορρόφηση από την επιδερμίδα ολοκληρώνεται σε 2-3 λεπτά, ενώ δεν αφήνει ίχνος λιπαρότητας.

Η κρέμα μπορεί να συνδυαστεί υπέροχα με το αντίστοιχο shower gel Rose Garden από τη σειρά σώματος, το οποίο έχω δοκιμάσει πριν αρκετό καιρό και θυμάμαι ακόμα την απολαυστική υφή και το υπέροχο άρωμα που αναδύεται από την εξάτμιση των αιθέριων ελαίων. Η σειρά Body &Wellness διαθέτει μία μεγάλη ποικιλία από συνδυασμούς αρωμάτων, ενώ στη wishlist μου περιλαμβάνονται ήδη οι κρέμες σώματος Honey Moments και Coconut Dream μαζί με τα αντίστοιχα shower gels. Ο συνδυασμός shower gel και κρέμας σώματος αυξάνει την ένταση και τη διάρκεια των αρωμάτων και ειδικά την άνοιξη και το καλοκαίρι θεωρώ ότι αρωματίζουν όσο χρειάζεται για να αισθανόμαστε όμορφα μετά το πρωινό μας ντους.

Συστατικά
Water (Aqua), Glycerin, Alcohol, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, Caprylic/Capric Triglyceride, Myristyl Alcohol, Cetearyl Alcohol, Glycine Soja (Soybean) Oil, Glyceryl Stearate Citrate, Butyrospermum Parkii (Shea Butter), Rosa Moschata Oil, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Squalane, Hydrogenated Lecithin, Xanthan Gum, Hydrogenated Palm Glycerides, Lecithin, Brassica Campestris (Rapeseed) Sterols, Tocopherol, Lysolecithin, Rosa Damascena Flower Water, Myrtus Communis Water, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Ascorbyl Palmitate, Fragrance/ Parfum (natural essential oils), Citral, Citronellol, Geraniol, Limonene, Linalool

Πληροφορίες αγοράς προϊόντων 

Αφρός καθαρισμού προσώπου
Κόστος: 8.90 €
Αγορά: http://www.organicland.gr/afros-katharismou-prosopou-neutral-lavera.html

Ενυδατική κρέμα προσώπου
Κόστος: 12.60 €
Αγορά: http://www.organicland.gr/enudatikh-krema-prosopou-kataprantikh-lavera.html

Ενυδατική μάσκα προσώπου
Κόστος: 2.60 €
Αγορά: http://www.organicland.gr/enishumenh-maska-prosopou-neutral-lavera.html

Ενυδατική κρέμα σώματος
Κόστος: 8.00 €
Αγορά: http://www.organicland.gr/viologikh-krema-somatos-me-agrio-triantafullo.html

Επίσημη ιστοσελίδα (gr)
Lavera βιολογικά καλλυντικά
http://www.lavera.gr

Σημείωση: Ευχαριστώ θερμά την lavera για τη συνεργασία και την ευγενική χορηγία των υπέροχων προϊόντων.


My best wishes for a lovely spring and a huge thank you for your loyalty. 

Martina  
SHARE:

No comments

Post a Comment

Beauty Fashion Lifestyle Travel