September 16, 2014

A scent of innocence. Harajuku Lovers Wicked Style. Baby.

Harajuku. Μία περιοχή του Τόκυο, σημείο συνάντησης των παθιασμένων fashionistas, με πληθώρα επιλογών για shopping και ψυχαγωγία, αλλά και πηγή έμπνευσης για την σειρά αρωμάτων Harajuku Lovers. Οι κούκλες Harajuku με το ιδιαίτερο wicked style τόσο αρωματικά όσο και ενδυματολογικά προσελκύουν τον θαυμασμό ήδη από το 2010 με τα χρωματιστά μαλλιά, τα χαριτωμένα ρούχα και τα super cute παπούτσια τους. Εμπνεύστρια η Gwen Stefani και παρότι δεν είμαι θαυμάστρια και ακόλουθος της μουσικής της κατεύθυνσης, η επιθυμία μου να γνωρίσω καλύτερα τις Harajuku dolls ήταν έντονη από την πρώτη στιγμή!

Harajuku Lovers Fragrance. Wicked Style. Baby. Unboxing.

Η συσκευασία και η κούκλα -φαντάζομαι- με κατεύθυναν, παρότι δεν είχα υψηλές απαιτήσεις για την ουσία του αρωματικού περιεχομένου... Η Baby μου χαμογέλασε και μου είπε ότι μπορεί να γίνει η μικρή μου φίλη. Εκείνη που μπορεί να με συνοδεύει τα απογεύματα του φθινοπώρου, όταν αναζητώ μία γλυκιά αρωματική θαλπωρή να ντύνει τις αγαπημένες μου δραστηριότητες στο σπίτι, να υπογραμμίζει μία σύντομη βόλτα μετά τη βροχή, μία συνάντηση ανεπίσημη, το μάθημα μπαλέτου... Την ξετύλιξα προσεκτικά και την καλωσόρισα στο σπίτι!

Harajuku Lovers Fragrance. Wicked Style. Baby. Welcome home.

Η Baby λατρεύει το ροζ και της αρέσουν τα παιδιάστικα ρούχα και το παστέλ μακιγιάζ. Τα μαλλιά της και αυτά ροζ, όπως η αύρα της... Κρεμώδης βανίλια, η οποία ενώνεται με νότες λευκού ροδάκινου, φρέζιας, ορχιδέας, musk  και σανδαλόξυλου. Μία αύρα με έντονα layers, ακριβώς όπως και το ενδυματολογικό styling της Baby. Πρώτο ψέκασμα... Μία ιδιότυπη γνωριμία...

Το άρωμα ανοίγει με μία γνώριμη μυρωδιά, σχεδόν "πλαστική" και υπερβολικά "δυνατή", η οποία μου θυμίζει κούκλα τύπου baby-doll των 80s. Απογοητεύομαι, καθώς η ένταση μου προκαλεί σχεδόν πονοκέφαλο, αλλά κάνω υπομονή μέχρι να ξετυλιχθεί η καρδιά του αρώματος, η οποία με εκπλήσσει ευχάριστα! Η σύνθεση εξελίσσεται κρεμώδης και αποπνέει μια γλυκιά ζεστασιά βανίλιας μπερδεμένης με λευκά λουλούδια. Σύνθεση ιδιότυπη, αλλά κολακευτική, η οποία δεν περνά απαρατήρητη. Η αρχική "πλαστική" υπερβολή έχει χαθεί και αυτό που απομένει είναι ένα άρωμα για τους λάτρεις και τους συλλέκτες των αρωμάτων με καρδιά κρεμώδους βανίλιας.

Είναι ιδιαίτερο, αλλά αν προσπαθήσω να το συγκρίνω με κάποιο, θα καταλήξω στο So hooked on Carmella από την Benefit, με το οποίο εντοπίζω ομοιότητες ως προς την καρδιά του αρώματος. Παρόλ' αυτά το So hooked on Carmella είναι πιο "ενήλικο" περιλαμβάνοντας νότες καρύδας και πιο έντονα musky στοιχεία. Και τα δύο όμως τα τοποθετώ στην ίδια κατηγορία.

Harajuku Lovers Fragrance. Wicked Style. Baby. The first sniff.

Η Baby είναι γλυκύτατη και χαριτωμένη προσπαθώντας να ισορροπήσει κάπου μεταξύ της παιδιάστικης αφέλειας και της effortless θυληκότητας. Ένα όμως είναι αδιαπραγμάτευτα σίγουρο. Η διάρκεια, η οποία είναι εντυπωσιακή. Όπως και η θέση της στο μπουντουάρ μου. Η Baby μου φτιάχνει την διάθεση κάθε φορά που περνώ από δίπλα της. Ακόμα και όταν την κρατώ για να αποκαλύψω το μπουκαλάκι του αρώματος...

Harajuku Lovers Fragrance. Wicked Style. Baby. A part of my dressing table.

Η σειρά wicked style περιλαμβάνει άλλες τέσσερις wicked dolls, η καθεμιά με το δικό της στυλ και την δική της αύρα... Η αντισυμβατική Lil' Angel μου έχει προκαλέσει ήδη την προσοχή και εύχομαι μόνο να μην είναι sold out, όταν αποφασίσω να την αποκτήσω.


Harajuku Lovers Fragrance. Wicked Style. Five girls. Five scents.

Η ίδια η δημιουργός της σειράς Harajuku Lovers δηλώνει:

"The first time I went to Tokyo in '96 it was as if I had landed on another planet. It was the most incredible experience. I saw kids in Harajuku that were all about self expression and had this unique individual style and everyone was making their own clothing and mixing and matching. There was the whole Western inspiration but yet there was this whole Japanese traditional style and I felt like I had come home. I felt like wow this is all very inspiring. This is where I wish I lived."


Harajuku Lovers Fragrance. Wicked Style. A whole wicked world.

Τι: Harajuku Lovers Fragrance. Wicked Style. Baby. Eau de toilette spray. 10 ml.
Πού: EyeWish online cosmetics eshop.
Πόσο: 14.50


Baby Love,

Martina  
SHARE:

No comments

Post a Comment

Beauty Fashion Lifestyle Travel